Neem contact op

0162-372237

Stuur ons een bericht!

Contact info:

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet

Je bericht:

Je bericht is succesvol verstuurd. Sluit deze melding.

B&B-pakket met korting voor abonnees van Bedandbreakfast.nl

Contact informatie:

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet
Je aanvraag is succesvol verzonden. Sluit deze melding.

Inventarisverzekering Offerte met korting voor abonnees van Bedandbreakfast.nl

Contactinformatie:

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet
Je aanvraag is succesvol verzonden. Sluit deze melding.

Rechtsbijstandverzekering Offerte met korting voor abonnees van Bedandbreakfast.nl

Contactinformatie:

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet
Je aanvraag is succesvol verzonden. Sluit deze melding.

Aansprakelijkheidsverzekering Offerte met korting voor abonnees van Bedandbreakfast.nl

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet
Je aanvraag is succesvol verzonden. Sluit deze melding.

Bedrijfsschadeverzekering Offerte met korting voor abonnees van Bedandbreakfast.nl

Contactinformatie:

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet
Je aanvraag is succesvol verzonden. Sluit deze melding.

Veelgestelde vragen over bed & breakfast verzekeringen

B&B-eigenaren hebben specifieke vragen over hun verzekeringen, weten we bij Floris’Hand. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen op een rij gezet. Klik op een vraag om het antwoord te lezen.

Mijn B&B staat niet ingeschreven bij de KvK. Heb ik dan toch een speciale verzekering nodig?

Ondanks het feit dat je voor de KvK geen ondernemer bent, ziet een verzekeraar dit anders. Het runnen van een B&B ziet een verzekeraar als zakelijk handelen. Daarom val je wat betreft aansprakelijkheid (of andere verzekeringen) niet onder je particuliere verzekeringen. Je hebt dus inderdaad een aparte verzekering nodig.

Ik heb mijn B&B in huis. Volstaat mijn eigen inboedel- en opstalverzekering?

Dit is tweeledig. Wat betreft inboedel valt de inventaris van je B&B niet onder de particuliere inboedel. Omdat het risico op schade groter is op inventaris van de B&B, kan dit niet onder de particuliere dekking verzekerd worden. De tarieven, eigen risico’s en dekkingen van particuliere verzekeringen zijn vaak verschillend ten opzicht van een zakelijke inventaris- of goederenverzekering.


Voor de opstalverzekering ligt dit weer anders. De meeste verzekeraars accepteren het niet dat je een B&B runt in je woning. Bij Klaverblad Verzekeringen wordt dit wel geaccepteerd. Het verschilt wel per situatie of het risico onder de particuliere dekking valt (afhankelijk van aantal kamers/omzet) of zakelijk dient te worden verzekerd. Dit bekijken we per B&B en wordt uitvoerig besproken.

Maakt het verschil of mijn B&B zich in huis of in een apart bijgebouw bevindt?

Wat betreft de opstalverzekering wel. Wanneer er bijvoorbeeld een apart bijgebouw is in de vorm van een blokhut of tuinhuis, dat alleen wordt gebruikt voor de B&B, dan zal hier een aparte zakelijke verzekering voor moeten komen. We bekijken keer op keer wat past bij jouw situatie en stemmen dit af met de verzekeraar, zodat het pakket op maat wordt gemaakt.

Wat zijn de meest voorkomende schades in een B&B?

B&B-eigenaren zijn zich vaak niet bewust van de risico’s die zij met hun bed en breakfast lopen. Schades waar zij veel mee te maken hebben, zijn:  • Waterschades aan het gebouw en inboedel. Belangrijke oorzaken van waterschades zijn heftige regenbuien en lekkende leidingen door ondeskundige verbouwingen.

  • Diefstal van spullen van zowel de B&B-eigenaar als de gast. Vaak laat de dief geen inbraaksporen achter.

  • Overbelasting van technische installaties of de meterkast. Overbelasting wordt vaak veroorzaakt door ondeskundig uitgevoerde aanpassingen, bijvoorbeeld na het starten of uitbreiden van de B&B.

  • De B&B-eigenaar wordt door de gast aansprakelijk gesteld voor schade. Een gast weet vaak niet welke algemene voorwaarden in het bed & breakfast gelden. Hierdoor stelt de gast bij schade vaak de eigenaar aansprakelijk.

Wat als een gast zich bezeert in mijn B&B, wie is dan aansprakelijk?

Dit hangt af van de situatie. De verzekeraar zal altijd beoordelen of je als B&B eigenaar nalatig bent geweest of verwijtbaar hebt gehandeld. Wanneer dit niet zo is, valt het te betwijfelen of je aansprakelijk bent. Stel, je hebt de vloer gedweild en je dit niet aangegeven bij de gasten. Iemand glijdt uit over de natte vloer en loopt daardoor letselschade op. Je hebt verwijtbaar gehandeld, dus ben je aansprakelijk.

Als een gast iets in mijn B&B beschadigt, ben ik dan verzekerd?

De dekking op de inventaris/goederenverzekering is een extra uitgebreide dekking. Dit houdt in dat alle plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen zijn verzekerd. Dus ook als die door gasten zijn veroorzaakt. Wanneer de opstalverzekering elders loopt, is dit afhankelijk van de dekking en of de verzekeraar het accepteert dat er een B&B in de woning is. Wanneer de opstalverzekering via Klaverblad Verzekeringen loopt, is er wel dekking.

Waar moet ik als B&B-eigenaar rekening mee houden?

Het is goed om na te denken over welke risico’s je loopt en wat dit voor financiële gevolgen kan hebben. Wij denken daar graag over mee. Veel B&B-eigenaren hebben niet in de gaten dat ze vaak geen dekking hebben op de opstalverzekering wanneer er een B&B in de woning is. Wanneer er door de B&B een ernstige schade ontstaat, kan de verzekeraar de claim afwijzen. Dit kan grote financiële gevolgen hebben.

Hoe is de bed & breakfast-polis samengesteld?

Het Verzekeringspakket B&B in samenwerking met Bedandbreakfast.nl is een een standaardpakket met een aansprakelijkheids-, inventaris- en rechtsbijstandsverzekering (bedrijfsmatig en eventueel in combinatie met een particuliere dekking). De opstalverzekering en inboedelverzekering zitten niet in dit pakket, omdat deze afhankelijk zijn van de situatie. We bespreken altijd met de klant hoe dit eruit komt te zien en zullen een offerte voorleggen.

Kunnen jullie ook op particulier gebied iets voor de B&B-eigenaar betekenen?

Jazeker. We kunnen voor elke situatie een pakket op maat maken. We merken dat veel B&B-eigenaren het liefst alle schadeverzekeringen bij één verzekeraar onderbrengen. Dus je kunt naast het standaard zakelijk pakket of de opstal- en inboedelverzekeringen bij ons ook terecht voor alle andere schadeverzekeringen. We zorgen ervoor dat het pakket op je wensen aansluit. Alle risico’s zijn bij de verzekeraar bekend, dus bij een eventuele schade zullen er geen problemen ontstaan.

Lees meer

Alles-in-een B&B verzekering

Goed beschermd tegen
schade en claims

Dek je in tegen schade en claims met het Verzekeringspakket B&B. Exclusief voor leden van Bedandbreakfast.nl!

Kantoor

Floris'Hand Dongen
Bolkensteeg 21, Dongen
T: 0162 - 372237

Contact opnemen

0162-372237

Openingstijden: 8.30 tot 17.30 uur.
In noodgevallen zijn we altijd bereikbaar.

Kantoor Floris' Hand